fbpx

Правила

Lastiché – една джентълменска битка винаги има правила

Всеки един мач на Lastiché е своеобразен дуел. Както следва древната традиция, тези битки между двама имат прости норми, чието неспазване води до потенциални скандали. Тъй като основната цел на Lastiché са приятните емоции, тук можеш да намериш официалните правила на играта, с които да потушиш потенциални спорове.

01

Да изиграем едно Lastiché

Първото нещо, което трябва да направи всеки, който иска да започне игра на Lastiché, е да намери своя противник. Личните ни наблюдения показват, че правилният залог (бира, коктейл или нещо от този сорт) прави тази част много по-лесно изпълнима.

02

Как да наредим Lastiché

Съперникът вече е намерен. Дървеният борд е пред вас. Време е да се подготвим за игра. Правилата дават на всекиго от вас по 5 пулчета. Нареждате по 2 едно след друго в посока от ластика към средата, прилепени до борда и оставяте 1 по средата.

03

Време е да дадете пет

Най-важното нещо във всеки спорт е спортсменството. Lastiché не прави изключение, затова и тук то е може би най-важната част от сегашните правила. Всеки мач започва след като играчите си „дават пет“ с активната ръка. Така се гарантира приятелско спортменско поведение и равен старт.

04

И победител е…

Победител в играта на Lastiché е човекът, който успее да вкара всичките си пулчета в полето на противника. Повярвайте ни, тази задача е далеч по-трудна, отколкото звучи.

Спорни ситуации и тяхното решение

Казусът на излетялото пулче

Всяко пулче, което напусне борда на Lastiché, трябва да се върне отново в полето, от което е изхвърчало. Задължението, това да се случи, се пада на играча, в чието поле е било пулчето преди да излети. Не е проблем, ако същият получи помощ от публиката. След това отново се дава пет, за да се поднови играта.

Казусът на заклещеното пулче

Победа може да има само когато всички пулчета са преминали в отсрещното поле с целия си обем. Ако последното се спре на границата, играта продължава. Такива са правилата, а и честно казано, ти би ли се задоволил с подобна половинчата победа?

Ако вече си схванал правилата, не е ли време за твоето Lastiché

 

Можеш да играеш навсякъде

Lastiché е настолна игра, която може да бъде играна навсякъде – вкъщи, в някой бар – просто ти трябва противник. Ако все още се чудиш дали да вземеш своята, можеш да направиш няколко игри при нашите приятели в цялата страна.

Искаш да знаеш какво се случва с Lastiché?